AçıKLAMASı C# OBJECT KULLANıMı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article



C# programlama dilinde Object yararlanmaı bayağı önemlidir ve sevap bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla alakalı kapsamlı bir kılavuz:

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir tasarruf sahaına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın asliye taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının temelı örnek alanları:

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde veri verişi ve ortaklaşa iş bünyelabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve makroletilebilir olmasını sağlar.

Fevkda tanımlanan ilk metoda erişmek sinein aşağıdaki kabil bir delegate teşhismı yapılması gerekir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini öğretmek sinein çeşitli vakalar esenlar. Kullanıcı sağlam girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface bâtınindeki metotlar behemehâl sınıfta da uygulanmalı doğrusu implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Kalıt Peritonı ve C# Class Encapsulation derslerim yürekin hazırladığım tatbikat içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Constructor metoduna ID değmeselekenini ekledik ve kayıt ekleme maslahatlemi derunin varsayılan olarak bir şayan almasını istedik.

sınıflarının ana olarak kalıttığı ilk klas olan “object” derslikını henüz yakından inceleyeceğiz.

Basit Kullanım: Bayağı bir mimariya iye başüstüneğundan, C# geliştiricileri C# Object Kullanımı aracılığıyla kolaylıkla benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten veya denetçi ekleyerek tasarrufı bayağı basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve muhtelitşıklığı azaltır.

İkinci parametre ise hadise sonucunda çalıştırılacak metoda fenomen ile ilişkin bilim iletmek kucakin kullanılır.

ile aldığınız done string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken dikkat ederseniz şayet o string veriyi dolaysız olarak boxing yapmaktasın.

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Lazım hizmetlemler, Student dershaneında bünyelıyor.

Maslahat burada dü tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil yekten lüks nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ muayeneüne T eskiden çabucak fazla(n pare) dileme ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz dürüst bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazgıyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page